beats by dre cheap

Prica o mom roocnom saHatu i sahatovima ...

Davno, ima nekih 20 godina, kupio sam jedan rucni sat sa digitalnim displejom. Raja voli ove s kazaljkom, a ja samo ove s brojkama. Nisam ja njega nesto puno ni platio, po nekom snizenju je bio mislim, samo oko 20 km, modza cak i manje nesjecam se :) Ali to je sat koji je imao sve sto sam ja zelio da sat ima. I velicina displeja, i nacin na koji on pokazuje, i funkcije koje ima, vodootporoan je i kupao sam se sa njim u moru bez ikakvih posljedica, uzimao abdest, ima tako neke kerefeke na sebi i uopste bio sam jako zadovoljan sa njim. Bez problema je predeverao razne torture, padove i udarce, treskanja, morsku vodu i opet nista mu nije bilo toliko dugo.

I jedne godine ja ga otvorim, nesto sam dirko oko baterije i ispadne iz njega ko crni kolutic. Radio je on jos neko vrijeme i nakon toga poceo da ludi. Poceo da se gasi sam od sebe i tako da se ponasa nepredvidivo. ZAo mi bi al sta je tu je.

I dok sam imao taj sat, prije nego se on pokvario, na poklon sam dobio rucni sat Casio na slican fazon, bas fin sat. Radio godinama. Isto tako ne mnogo skup, mislim da sam vidio negdje u prodavnici da se i danas moze kupiti za 40-tak KM. Ali lijep i praktican sat. Ali nije kao ovaj koji sam ja kupio.

Pa kad je i taj prestao da radi kako treba, narucio sam preko e-baya sat. Jeftin, ali bilo je jeftinijih :) Taj sat mi je trajao mislim 15-tak dana i nakon toga je izgubio nekoliko bitnih crtica na displeju tako da nisam mogao pogoditi tacno vrijeme :) Predpostavljam da je zbog vibracione busilice koju sam koristio dok mi je bio na ruci. Nisam ga bacio, i danas radi sa onom istom baterijom ali bez tih crtica tako da je neupotrebljiv.

Sjetih se da je moj drug negdje u to vrijeme kupio pravo fin sat, platio ga je 150 km, i opet mu je radio upola manje godina nego onaj moj koji sam ja platio 20-tak KM.

I onda sam dugo vremena trazio da kupim isti onaj sat koji mi je dugo vremena radio. Cijena mu je bila mala a ja inace ne volim skupe stvari. I dugo nisam mogao da nadjem tako nesto.

Kad nedavno, slucajno naletih na prodavaca. Prodaje haman isti onaj moj sat, ustvari sve je isto osim boje na satu. I kupim ja za smiejsne pare. Stvarno dobar sat :) Opet sam ga kvasio, opet je prolazio tortrure ovo neko vrijeme i stvarno radi bez prijekorno :) hehe, super kad radim da imam sat jer je mobitel nepraktican.

**
Zabilo mi se nesto ispod nokta, gadno :(

Laprdam sta stignem
http://hajnebudipegla.blogger.ba
10/04/2018 20:23