Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

04.04.2021.

Migrena drustvo - aure

Malo sam gledao na youtube tudja iskustva s vizuelnom aurom migrene.

Za ove koji nemaju pojma sta je to migrena sa vizuelnom aurom, evo jedan video dole gdje covjek bukvalno je kao napravio animaciju kako se vid mijenja kad imas auru migrene. Aure nisu potpuno iste kod svakoga, a mnogi je i nemju.

Moja aura je nesto drugacija. Ispocetka ima ovo svjetlucanje ali nije na samo jednom mjestu kao na videu nego je razbacano po cijelom vidnom polju i manje je intenzteta ovih crvenih i jarkih boja. Drugo, nakon nekog vremena cijelo vidno polje se zamuti, kao magla. Eh sad intenzitet toga nije uvijek isti. Po nekada je stanje blaze pa recimo samo mi npr moja ruka izgleda kao dalje i kao da je malo slabije vidim, kao da nemam puno osjecaja u njoj. Dok po nekada se okolina zamagli toliko da ne vidim pola stvari, kao jaka magla. I to stanje aure traje od 30 do 60 minuta a najcesce oko 40-50 minuta. Ponekada se cak deavalo da traje samo 20 - tak minuta

Nakon toga dolaze glavobolje, a nakon pocetka glavobolja jos mozda pola sata - 1 sat dolaze mucnine. Stanje bolova potraje u jakom intenzitetu i do 10 sati. Ali se desi da nemam bolova ili su oni blagi. Po nekada me uhvati drhtavica, bude mi hladno, i kroz tijelo kao da je uzeto pola energije, a po nekada nema tog efekta.

Za one koji zele ukratko da vide jednu vizuelnu auru evo dole kratki video.

*/