Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

01.03.2021.

Zao

Zao mi je kad vidim ovdje da je raja vazda tuzna, stalno nekakav belaj. Desava se, sto kazu: i najboljim i najsretnijim dani kad se lose osjecaju, ali kad vidim da je neko stalno u problemu stvarno mi je zao, ali nazalost nista im pomoci ne mogu.

Izgleda da ja ne mogu spasiti svijet !

**
Danas izasao u grad s frendovima nakon kolko vremena. Pojeli, popili, posjedili, popricali ... fino je vala AKO imas s kim izac... kazem AKO imas s kim izac jer ne rijetko mi ne godi svaciji mozak. Nisam ni ja nagodan za sve menatalitete, iako je svako na svoj nacin nesto novo. Imas ono: s nekim ti je super (jako malo ih je), neko ti je ok, a s nekim ne volis ni u putu da se sretnes, kao i varijacije izmedju :)

***
Kaze hadis: "Najbolji ljudi su oni koji najvise koriste drugim ljudima“ (za one koji ne znaju hadis znaci ono sto je Muhamed a.s. rekao ili radio)

I kad vidim ovaj hadis padne mi na pamet onaj nas poznati mesar, ugostitelj (da ga ne imenujem). On se tako busa na sve strane kolko je bogat, zlatan lanac oko vrata, ima ranceve, teniske terene, bilesi ima i lane malo, i sta sve nema. Al zato svom radniku konobaru da 500 maraka platu !!! I jos kaze: ima na to baksis. Odprilike je to bio trosak robovlasnika u starom Egiptu, jer i oni su obezbjedzivali radnicima hranu, odjecu i nekakvo mjesto za stanovati za njega i njegovu porodicu.

*/