Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

25.02.2021.

Mali gradici

Upravo gledam neku emisiju o jednom malom gradu na sjeveru Bosne - Novi Grad. Nekada se ovaj grad zvao Bosanski Novi, ali su Srbi promjenili ime ovog grada 1992-ge godine i ukinuli ono "Bosanski"... Helem ...

To me nekako prisjeti na druge male gradice :D ... Kako su meni simpaticni ti mali gradici :) Odes u kakav gradic i tamo nadjes neke zgrade po 10 spratova pa cak i vise, hehe. Gradic i opet nekakve zgrade tamo :) Opet narod ima haustore i liftove i dijeli prostor na spratu po nekoliko stanova :) A posebno mi je simpaticno kada dodjes u gradic pa tamo nadjes neki jako lijep trzni centar u kojem ima neko fino mjesto za popiti kahvu :) I onda tamo nadjes jos mladih i lijepih insana :)

Eto ja sam bio u nemalo Bosanskih gradica, ali to je ono u prolazu, na kahvi is sl. Ono sto imam zelju obici i nociti bar 1-2 noci u svim Bosanskim gradicima :) Pamtim po neke gradice po nekim simpaticnim momentima. Recimo, simpatican mi je u sjecanju ostao Stolac jer sm tamo vidio jednu predivnu pokrivenu djevojku u kaficu nedaleko od dzamije :D U Pocitelju sam upoznao dvije osobe, koje kada sam sreo iduci put kad sam bio tu i bilo mi je isto kao da ih znam cijeli zivot. U Brckom sam pio kafu, i gradska zona mi je djelovala predivno, bas kao da sam u centru Sarajeva. Prijedor pamtim po prepunom nocnom klubu, u koje inace ne izlazim, ali mi je bilo jako fino. U Ljubuskom sam zivio 5-6 dana, fino je ali mi je u to vrijeme bio isuvise prazan. Gradacac mi je ostao u sjecanju po kaficu u kojem sam pio kahvu, Doboj po Matuzicima isto po kahvi, Stjepan Polje po Dzamiji. Mostar, Tuzla, Zenica, Banja luka su veci gradovi u kojima sam bio, fini su. Nisam bio u Krajini nikada.

Ja iako sam iz Sarajeva, i drago mi je bilo sto sam oduvijek tu, ali nekako kako godine prolaze sve vise shvatam ljepote tih malih mirnih gradica :) Sto kaze jedan moj drug, uz neki fin posao, zivjeti tu u jednom takvom mirnom gradu u zgradi, gdje ti je sve tako blizu i tu odgajati djecu je bas super :)

Ja se nadam da ima vas na blogu, koji sada zivite u tim malim gradicima, i da pisete iz njih. Po mogucnosti da zivite u gradskoj sredini u kakvom neboderu :D, da volite neki vas veliki trzni centar u kojem volite popiti kahvu :) Imal ko ovdje da pise iz takvog jednog gradica, ili su svi na zapadu ili po ovim vecim gradovima regiona ?

*/