Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

22.02.2021.

Za dlaku ! Ponovo belaj ...

Uhhhhh, opet sam srece imao. Zamalo ne zapalih svoju kucu...

Lozio vatru, i dok sam se bavio s tim mahinalno sam stavio dvije majce i prsluk odmah pored peci. I kako sam lozio vatru, ono tamo-vamo ja sam zaboravio da sam ja to stavio i naslonio uz pec tu odjecu ...

I nalozio sam ja, vatra se vec zapalia, ono vec je ojacala. I haj reko dok se malkice ona razgori, ja cu da sjedem uz kompjuter i da vidim sta ima na blogeru. Al ono nisam upalio svjetlo u sobi, nego onako se zabavio oko kompa par minuta, i ostah u blagom mraku.

I prodje koja minuta kad ja osjetim nakav dim po kuci. Ma reko nije to nista, to je reko samo minutu ono vatra dok povuce kroz dimnjak, pa vjerovatno je to, sad ce to prestati. I prodje jos malo vremena, ma vidim onaj dim mi ne prolazi. Sta to toliko vatra vuce pobogu ?

I da pogledam malo oko peci, kad imam sta i vidjeti. Onaj moj prsluk i majce se upalile, gore i dim iz njih siklja ko ista ! Oooooj majko moja, eto ti odakle dimi. Te ja ono zgrabi brzo, izbacim iz kuce pred vrata, te gasi i gasi. Tesko se gasi, a pogotovo onaj dim, ne mozes mu nista. Haj reko sad je bar napolju, ugasio sam vatru, to ce jos malo dimiti i to ce se samo ugasiti.

Otvorena su vrata, i posto sam sjedio u polu mraku, tj. nisam bio upalio svjetlo, tek kad sam upalio svjetlo vidim ja da je kuca puna dima. Maltene kao ono kad bacite dimnu bombu na stadionu. Ja to nisam vidio jer je bio blagi mrak. Ja mislio to malo samo dimi negdje, sad ce to proc. Jasta je ! Sad upalio svjetlo vidim iznad glave mi izlazi dim kroz vrata, otvorim prozore te dim iz njih izlazi, i jos ispred kuce mi jos dimi ona odjeca. I kontam ako mi komsije vide ovoliki dim pomislit ce sta ono onaj blento radi. Te prodje 10-tak minuta i razidje se dim.

Jos sreca ne odoh burazeru na kahvu. Ja tako po nekada nalozim vatru i odem do brata. Da sam otisao, zapalila bi mi se kuca. Zao mi vala prsluka, dobar bio, al eto sta ces.

*/