Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

01.02.2021.

Igricaaaaaaaaaaa :D

Evo posto se raja zainteresovala za igricu koju je predlozila Laura, evo da ukratko objasnimo smjernice kako da se igra igrica:

Dakle, cilj je da neko (vi ili ako hocete ja) objavi post za koji blogeri  pogadjaju ko ga je napisao. 

Nikakvih ogranicenja nema. Dakle
 - jedna je opcija da neko napise post i posalje ga vama (ili ako hocete meni) i vi ga objavite (ili ja) i Onda ostali pogadzaju ko je pisao taj post.
 - druga je opcija da vi napisete post i imitirate nekoga. Npr Romanova napise post u kojem pokusava da imitira Vasionku ili tako kako hocete

Odprilike to je to :D AKo ima prijedloga i zamjerki recite
01.02.2021.

Ako hocete igru ?

Ako hocete mozemo igrati igricu koju je predlozila Laura.

Mislim da se moze na dva nacina:

- prvi, neko vama napise post i vi ga objavite
- drugi, neko od vas napise post i ja ga objavim

nakon toga svi ostali pogadjaju ko je napisao post... Kako hocete, samo eto obznanite da raja dolazi i da da pogadja i cita postove.
01.02.2021.

Neww game ... Bujrum probajte :D

Imamo prijedlog od jedne nase blogerice da probamo igrati igricu na sljedeci nacin: Neko napise post, i taj post posalje nekom drugom blogeru u privatne poruke, a on taj post objavi i onda raja pogadja ko je ustvari napisao taj post. Ako zelite eto mozemo igrati :)

Za sada cu ja objaviti njen post, on je ispod crtice dole, vi ga procitajte i u komentarima napisite sta mislite ko je napisao taj post:

****************************************************
Naziv posta:Plastika, plastika, naizgled fantastika.

"Moglo bi se reći da je jedan od najvećih problema kapitalističkog, potrošačkog sistema plastika, proizvodi od plastike, plastična ambalaža i milijun nepotrebnih proizvoda. Da, ekonomija zasnovana na na ekspanzivnoj potrošnji koja često nije realna niti potrebna. Proizvodnja zasnovana na stvaranju i skladištenju viška proizvoda koji vrlo često nisu u skladu s potrebama tržišta pa je potrebno xafsingom svim silama u potrošačima izazivati lažne potrebe. Evo razmislimo, treba li žena (uglavnom su žene te) u kući imati 3 različita deterđrnta, jedan za bijelo, drugi za šareno, treći za vunu i to sve u šarenim bocama o plus omekšivać koji je prema reklamama prijeko potreban da bi se osjećao kao u raju ili pak na azurnoj obali. Smiješno i van svake pameti. Nedavno sam na nekoj društvenoj mreži naišla na objavu koji je omekšivač najbolji i dole žene pišu i stavljaju slike od kojih je jedna imala "impresivnu" kolekciju od desetak omekšivača različitih mirisa. Gotovo pa nerealno. Kada bi navodila sve primjere ispisao bih desetke stranica. Ili proizvodi za kosu, em moraš imat šampon, em regenerator, em serum, pa masku itd. itd. Prvo farbaj kosu štetnim kemikalijama da dobiješ "zamamnu" boju kose koja je ujedno i oštećuje (a šta radi endokrinom sistemu u to ne ulazim) pa onda kupuj hrpu "must have" proizvoda da je vratiš u život. I kad pogledaš koliko sve ima proizvođača kozmetike i koliko oni plasiraju proizvoda... Ista stvar i sa muškim jednokratnim brijačima, vlažnim maramicama za čipćenje jer ti je teško isprat krpu i ponovno je kotistit. Društvo jednokratnih proizvoda. Što se tiče prehrambenih proizvoda to je tek carstvo šarenih artikala, kartona i plastike. Prije si imao jednu staklenu bocu koju si čuvao kao oči u glavi i ponovno je upotrebljavao. Izgleda da su nekad postojale punionice recimo ulja gdje doneseš svoju bocu, a danas plastika, plastika, plastika koja je zapravo smjesa stvrdnutih kemikalija. Je li ikad itko o tom razmišljao i kad je jednom baciš ostaje zauvijek. Ima neki podatak da se u 10 min potroši milijun plastičnih vrećica. Nije potrebno računat da bi skontao da je to... Hm... PREVIŠE! Stupanj recikliranja je tako mal da ga ne vrijedi ni spomenut. Jasno, postoje i drugi načini iskorištavanja, negdje sam pročitala da plastiku upotrebljavaju za izradu puteva, umjesto asfalta, ali daleko smo mi od toga. Tako smo zagadili prirodu da smo s plastikom trebali prestat... Hm.. Jučer!!! Sad me zanima kakvi ste vi što se tiče kupovanja i bacanja smeća? Jeste li na razini svijesti prosječnog "Bošnje" koji kesu smeća baci pokraj puta ili pazite malo na to? "

*/