Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

10.08.2018.

... za nas slomljenih srca ...

Najbolja ljubavna pjesma ikada ... :(

10.08.2018.

Radi se i zivi se u 4 price

*
Zove komsija, kaze haj mi vidi ves masinu. Nece da radi nesta. I ja odmah odem,brzo rijesim problem :) I navalio da mi plati, ma nisam htio ni marke al on nedade i moradoh uzet :)

**
Dosla komsinica iz visemjesecne posjete svojima u jednoj bogatoj Zapadno-Europskoj zemlji, nije Antisina zemlja, nije ni Snjeoritina, nego jedna druga, pogodite. I sjedem ja malo sa njom i porodicom. A volim slusati te price zivota raje kako je tamo negdje. U sustini kaze: jeste da su bogati, i lijepo su me pazili ovi moji kod kojih sam boravila, ali nebih mogla tamo zivjeti. Narod je nakako drugaciji, ne svidja mi se.

***
Na svijetu ima 7 milijardi ljudi, od toga oko 3,5 milijardi zena, a od toga ako je oko 1/3 za nekoga. To je negdje oko milijardu zena. Vi trebate da od toliko ljudi nadjete SAMO JEDNU osobu koja vam odgovara. Et, SAMO JEDNA od mijardu je dovoljna. Isto tako i za drugi spol. Matematicki veooooma vjerovatno da ce se neko naci, a prakticno je nekako drugacije. Mooooozda, samo moooozda da bi i ja kakvo zensko trebo dovest kuci. Sto bi rekla baba Joka iz Djekne: "... Sine Miso zeni se,nadji neku doktorku, skolovanu, imat ce te neko oprat, popeglat ... " :)

****
U proslom postu sam spomenuo "ciganluk" za ovo sto se na plazama u Hrvatskoj naplacuje po 2 kune za tus. Evo mala kalkulacija da objasnim o cemu sam govorio:
- za kratko tusiranje potrosis oko 5 litara vode
- Tri clana porodice dakle potrose 15 l.
- Neka se tusiraju 3 puta na dan, to je 45 l vode na dan.
- 7 dana po 45 litara je 315 litara vode.
- Eto nek se potrosi 3 puta vise vode i nek umjesto 315 litara potrose 1000 litara to je oko jednog kubika.
- A to kod nas kosta negdje oko 1,2 KM
- Haj nek je kod njih skuplje, nek kosta 2 km
- Dakle ispadne oko 0,7 KM po osobi.

Eto nek oni to naplate, ne moraju dijeliti vodu dzaba. Al uzmi te pare tamo kad im sobu platimo da covjek ne mora po plazi trckarati da bi to razmijenio, pa zaboravis, pa nekakve zezancije.

*/