Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

06.08.2018.

Dvije price a i treca

*
Vidim jucer djevojku, plava kosa, plave oci, ma pravo lijepa djevojka. Kosa lice i oci daju neki utisak kao da je sa sjevera Europe. Ali nevjerovatno koliko viska kila ima. Mislim da ona ima nekih 120 kg, a mozda i vise. Pa mi je to bilo neobicno da onako lijepa cura (da tako kazem nad prosjecno lijepa), svoje tijelo dovede u onakvo stanje. Ili je mozda u pitanju neka bolest, jer mi drugo nekako nema smisla. Onako mlad insan i onako lijep ...

**
Lijepo, divno more. Brodice koje plove, setanje uz obalu, ispijanje kafe s pogledom na more, valovi ... ehhhhhh, kako je sve to divno. Pa ipak, ako ne odete s odgovarajucom osobom, nesto jako primjetno fali. Pored sve te ljepote, sve postane nekako prazno, usamljeno.

Ima raje, kao npr. moj rodjak, odu na more i mozda se jednom okupaju u moru za tih 10-tak dana. Po cijeli dan sjede u restoranima i bastama, tu trose pare i uzivaju u pogledu.

Ovaj drugi moj frend, inace ima para, ode u neki hotel na more, jako malo se kupa, ostaje na moru po 30 i vise dana i za godisnji odmor s porodicom od 3 clana potrosi po 10 000 maraka. Sto je meni nevjerovatna suma novca :) Ja pravo da vam kazem gledam svaku marku :D hehe.

Iznenadio me je "ciganluk" kod Hrvata dole. A ako hocete da se istusirate na plazi, morate da platiti 2 Kune za 30 sekundi tusiranja. To je odprilike nekh nasih 60 feninga. Kod nas se moze kupiti pola kubika vode za te pare :D Haj nije to zbog tih para koliko covjeku moze biti mucno ako nema sa sobom sitan novac ili ako sad mora da hoda po plazi zbog sitnih para. Umjesto da oni dole za cijelu sezonu plate koju hiljadu maraka vodovodu da se raja ima istusirati na plazi, da ne misli o tome, sigurno bi dobili na ugledu i postovanju. Mada sve se to plati na ovaj ili onaj nacin od nase raje. Evo samo gledam recimo moj brat potrosi za sedmicu dana nekih 1500 KM ili oko 5-6 hiljada kuna. I kad ode na plazu samo da covjek sapere onu so sa sebe, oni opet te "muce" za tih jadnih 2 kune zbog par litara vode.

Hoce ti uzet pare za tusiranje na plazi ali zanimljivo da imaju obicaj prevariti na kasi. Eto meni se to desilo. Hajde nisu to neke sume novca, al dostojanstveni ljudi nikada ne smiju da varaju. Ako se i desi da nemaju kusur onda nece varati nego ce fino da najave da je tako i da upitaju za rjesenje. Meni je bitan princip postenja, stvarno volim vidjeti korektne ljude, to daje i direktnu i indirektnu poruku. A to nesto para sto mi ne vrati mi gotovo nista ne znaci.

***
Bas mi je nekako prijatno kad mi se nepoznata osoba osmjehne :) Desilo mi se par puta ovih dana da kad negdje udzem, da mi se osoba osmjehne. Jos ako je mlada djevojka, ihhhh :D

*/