Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

12.04.2018.

Svega po malo ...

*
Ovih dana je aktualna prica o zicari. Renovirali je i pustili u rad nakon mislim 25-30 godina prekida rada. A rat se zavrsio ima preko 20 godina. Renoviranje zicare je kostalo oko 20 miliona KM. Dalje, kaze onaj gradonacelnik Skaka da Sarajevo na godisnjem nivou pokupi oko 2,7 milijardi KM (dok cijela RS pokupi ispod 2 milijarde) Mislim da je budzet kantona Sarajevo oko 800 miliona KM. I gledaj ti, od toliko love koja se skupljala kroz 20-tak godina, oni nisu mogli skupiti jadnih 20-tak miliona KM. Heeeej, 20 miliona KM je shasha za nesto sto je jedan od simbola grada !! I njima je trebalo 20 godina da skupe te pare, i opet im je trecinu para dao nekakav pojedinac. Pa da su skupljali donacije od raje mogli su davno ono napraviti. Pa ljudi moji koje su to seronje. Ja bih prije da se malo ispita odgovornost rada ranijih gradonacelnika, vlada i sta sve ne, pa da se vidi zasto tako male pare nisu mogle prije da se skupe. I kako ih nije stid sada sebi pripisivati te jadne i bijedne uspjehe od 20 miliona KM nakon toliko vremena, nesto ko diciti se. Ma mrs, treba vas prvo ispitati zasto do sada to nije uradjeno i te kazniti, a ove koji su to uradili ne treba nista hvaliti jer im je to svakako posao, koji usput receno rade jadno i bijedno. Bas me naljutilo to.

**
Prije par dana dosao mi komsija da mu vidim zmigavac, nesto sitno. I sestra mu ima male djece, i dvojicu on ostavio u autu dok mi to pogledamo vani zmigavac. Jedan ima 3-4 godine a drugi 10-tak. I upalio ovaj rodjak zmigavce, i ja sad da vidim na instrument ima li kakvog napona. U jednom momentu radio, u drugom sam ja nesto dirao i na onaj instrument da vidim ima li napona. Kad ono nema. Vrti, radi, muci se, tamo-vamo ne ide. Sta je sad pobogu nikako da skontam. Te on skonta da pogleda unutra auta da vidi da nisu slucajno ni mali kinezi to sta dirali, kad onaj mali diro nesta i iskljucio mi zmigavac. Ooooooj, a ja vamo satrah se da skontam gdje sam sta pogriejsio, i vidim da nisam nista radio nenormalno. Tacno ima ove djece treba ih na goli otok poslat. To od malena pocne da pravi belaj.

***
Danas sam mlatio macolom kamen. Zanimljiv posao.

****
Povremeno mi se dogodi sljedeci zdravstveni problem: Kada hodam neku relativno kratku relaciju, trebalo bi da bude sve ok. Ali mi se desi da nakon svega par stotina metara da misici listova na nogama me toliko zabole, toliko se ukoce da moram da stanem i da odmorim kratko, pola minute ili cak i krace i tek onda mogu da ponovo pocnem da hodam. Veoma jak bol i kao da mi se misici ukoce. Taj problem imam vec 10-tak godina. Ne razumijem zasto mi se to desava. Ne javlja mi se to stalno nego ponekada mi se desi a ponekada ne. Isto to kocenje mi se desi i u misicima ruku, ovaj dio kako se kaze od shake do lakta, i to kada nosim neki relativno mali teret. Nesto bezveze kao recimo nekoliko kila. To meni naravno nije nikakva tezina ali toliko me ukcoci i zaboli da moram spustiti to iz ruke i sacekati pola minute ili krace i tek onda nastaviti. Kaze neko magnezij uzmi, uzimao sam i koliko vidim nema nekog efekta. Jel ima kakav doktor da mi sta savjetuje, jer ovi nasi nemaju veze s vezom.

*/