Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

22.12.2017.

2 male price iz mog zivota

Ovako, jel vam se desilo sljedece: Radite neki poslic za nekoga, neku firmu. I onda shef te firme kaze radniku da radi nesto. Radnik mu kaze da to nije bas pametno da se uradi, da je bolje nesto drugo i trazi od shefa da ne radi tako. I buduci da je to shef, posao mora da se uradi tako kako kaze shef. A onda kada radnik uradi tako kako mu shef naredi desi se problem. I na radnika napadne osoba za koju se to radi. I vlasnik ode zali se shefu i firmi. A onda vas pozove shef i kaze vam da to niste trebali da radite. I onda kada mu kazete da ste se sa njim ubjedzivali i objasnjavali mu da je bolje da se to ne radi, on to samo ono presuti i predje drugom pricom preko toga.

Et, meni se to desilo, doduse podavno. Price sam se sjetio zato sto postoji mogucnost da mi se ista stvar dogodi ponovo,uskoro, kad bih mogao neki slican poslic da obavim. I opet sam se zalio shefici, ali sad oni stoje iza toga ako se desi greska, mada ni to nije dovoljno opravdanje ako se desi greska, jer me dovedu u neprijatnu situaciju. Ljudi gube povjerenje u mene, bez obzira sto sam ja tako morao da postupim jer mi je tako naredjeno.

********
Ja se stvarno trudim da budem racionalan. Trudim se. Pokusavam da sve ono sto kazem za druge se isto tako odnosi na mene. Vjerovatno da ne postupim uvijek korektno i ispravno, ali sam spreman da rado saslusam moju gresku. Mozda to neki ovdje tako ne misle :) ali ja dajem shansu da mi se kaze gdje grijesim.

Pogrijesim i ja, ali ne rijetko mi se desi da mi objasne nesto a da ja tu ne vidim gresku, i vidim da druga strana nema potpunu sliku situacije, ili moze i da se desi da ja nisam dobro objasnio svoju pricu ili poruku pa se ne shvati stvarno stanje situacije.

Uvijek je najbolje da covjek sjede i saslusa drugu stranu sta ima da kaze, a onda izense kako on vidi to, i da se daa prostora svakome da kaze sve sto ima o toj situaciji. Ako ja grijesim, hocu da mi se objasni gdje ja to grijesim, i to konkretno da mi se kaze sta sam ja pogrijesio.

Ovo mi pade na pamet, jer sam jutros uz kafu sa bratom, cuo od njega da sam i ja griejsio u jednom prekidu prijateljstava sa jednim nekadasnjim dobrim drugom. I kazem ja njemu, ok, de ti meni reci sta je moja greska u tome bila ? I onda kad sam ga saslusao, vidim da je taj nas dogadjaj njemu ispircao neko drugi koji je cuo pricu od tog mog bivseg frenda Gdje su su se zanimarile situacije i kompletna slika dogadzaja. Ili kaze on meni ti si imao shansu da se pomirite, tako sto smo se jednom nasli na istom mjestu, ali nisi to radio. Pa ja kontam, valjda ako je on napravio meni belaj, on mora da meni pridje i trazi da stvari nekako izgladimo. Ja njemu nisam napravio nikakav belaj. Dakle gdje je smisao da se, da tako kazem, "zrtva" izvinjava "dzelatu" . Drugo je da je to bila nenamjerna greska, koja se svakome od nas moze da desi,ja bih njemu pruzio ruku i rekao, nema veze, moze se svakome desiti, svi mi grijesimo, idemo dalje da zivimo- ALi ako ti neko namjerno napravi belaj, onda on valjda treba da pridje i da pokusa da dotjera stvari.

Helem, eto vam 2 kratke price :)

*/