Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

04.12.2017.

Sad bi zapalako :(

Ehhhh, tugo moja :( ... Simbolicno je da sam danas napisao 2 posta i imao 2 havarije.

Prva je: odlucio sam da napravim šampite. I prvo naprvio biskivit za  shamipte, odlican mi ispao. A onda zamutio kremu, i ... havarija Ehhhh, nije mi se krema dignula Moguce zbog zumanca koje je malo ostalo u bjelancu ..


Druga havarija: Sastavio grah, sve ok i lijepo, i na kraju ostavim da se skuha u pretisu. Reko tamam dok se on skuha, ja cu samo kratko da malo zaspem, uhvatio me neki san. Ma samo reko koju minutui dobar sam. I zaspem, i prespavam Grah je izgorio

Ahhh, mora i vakih dana biti

04.12.2017.

Domacice svih zemalja, ujedinimo se !!!

Uvodno poglavlje, razjasnjejne

Prvo da razjasnim, da je glupost misliti da samo zene treba da kuhaju. I ne samo to, nego muskarci su bolji kuhari od zena, to svi znaju. Ustvari muskarci su bolji u haman svakom poslu od zena :)

Drugo, zene treba da kuhaju. Zene, domacice, koje ocekuju da im muz nakon posla jos pomogne i da kuhaju su veoma bezobrazne. To odamah iz kuce iscerati. Drugo je sad, ako to muskarci zele. Ja licno volim i kuhati i raditi sve te "zenske" poslove koje obavljam u hodu obavljanja "muskih" poslova.  Ali da imam suprugu, i da cijeli dan radim, a ona ne radi, i da dodjem kuci, a ona onda zahtijeva da ja kuham rucak, perem sudje, i radim sve te neke poslove koje je ona trebala, ja bi to fino sutno iz kuce. Ne zbog toga sto je meni to mrsko raditi nego zbog toga sto ne mogu ni  muska ni zenska koje obraza nema.

**************
Imam pitanje za domacice. Kako da operem tesko dostupne dijelove nekih uredjaja, ili nekog sudja, ili tako nesto ? Ja sve kontam da nema kakva tecnost da to naspricam pa da to fino ocisti sve one coskove koji nisu lahko dostupni. I onda to haman pa samo spadne pod mlazom vode. Ima li nesto ?

*************
Kod mene danas shampite :) Moram prvo do prodavnice, pa kupiti sastojke pa cu to onda napraviti :)

*************
Imao sam jednu pricu, neobican dogadzaj mi se desio, ali s obzirom da je vec puno napisano, to cu za drugi put.

*/