Laprdam sta stignem

Dobrodošli na moj blog

02.12.2017.

Vrijednost skakanja preko strika

Posto je teretana nekako komplikovana, jer zahtijeva i novac za uclanjejne, zatim odlaske u teretanu i dolaske, to mnogima slama volju za vjezbanjem, ja sam skonto da postoji nesto veoma dobro za vjezbanje. A to je preskakanje strika   Mozete to prakticno sada odmah, ne kosta nista, a vjerujte da je pravo korisno i prijatno i osjecat cete se super. Odmah sad probajte. Samo nabavite neki strik koji vam odgovara. Ja sam doduse svoj  kupio u inter sportu ali vi to nemorate. Moze nesto sto vam odgovara.

*********
Gledam kroz prozor, snijeg pravo pada. A meni u kuci bas fino i toplo :) Imal neko neku preporuku za muziku da cujem ?

02.12.2017.

Breaking records

Juce sam na 7-ti sprat jedne zgrade odnio jedan teski i sto je jos gore glomazan teret. Lift im nije radio i ja sam morao to. Et...

Juce, zabolila me ledja, i haj da se namazem sa jednom kremom. I kad je to pocelo djelovati, osjecaj je bio nesto kao da vam je neko stavio vrelu peglu na ledja. Ma tooo gori. E ja ono vidio nisam. Eto. I valjala mi je mens cini, mada me ledja i sada bole.

Juce, kaze mi prijateljica stomatolog, da ce osoba koja ima vise skole bolje da popravi zub, nego kada to uradi osoba koja ima samo fakultet. Dakle govorimo samo o popravki zuba ! Et, jel vama to ima ikakve logike? To je nesto kao kada kazete da ce elektro inzinjer da bolje zamijeni pregorjeli osigurac od covjeka koji je zavrsio samo osnovnu skolu. Ili masinski inzinjer ce bolje da pusti vodu iz cesme nego domacica. Volio bih da se raja na blogu izjasne, ili da daju svoj stav o tome: da li ce elektro inzinjer bolje da zamijeni pregorjeli osigurac od covjeka koji ima samo osnovnu skolu i dali ce specijalista stomatologije bolje da popravi zub od stomatologa ? :)

Jutros usto rano, i upalim TV. Desilo se da je na TV-u neka emisja o Indiji. Malo sam upratio, ali dovoljno. Kad ono vidim, pomislim da smo mi sretni sto smo rodjeni u Bosni, u Hrvatskoj, u Srbiji i tu na Balkanu. Indija je jad i jad, bijeda i bijeda. A mnoze se ko zecevi. Obicno je to tako, imaju po 10-toro djece, a nemaju pojma dali ce danas da jedu. I onda kada se namnoze, bace tu jadnu djecu na ulice da ih narod hrani. Objektivno, kad pogledam sirom svijeta, tamo gdje je dosao bijeli covjek ipak je tamo zivot covjeka dostojanstveniji, ipak tamo ima vise smisla ono sto ljudi kazu. Naravno nije ovo iskljucivo, niti se moze uzeti kao pravilo, nego je samo vjerovatnost za smislene situacije veci u takvim drustvima.

*/