Laprdam_sta_stignem

Dobrodošli na moj blog

12.09.2017.

Zensko je zensko...

Sta vi mislite dali su muskarac i zena, kada cesto izlaze na kahvu, ravnopravni po pitanju placanja. Tj. ono kad odemo negjde, pa to treba platit' ? Pa jel ok da cura nekada plati, a nekada muskarac. Ja sam uvijek bio ubijedzenja da ja trebam uvijek placati kad dodje racun.

I onda, prije nekog vremena izlazio sam sa osobom koja godisnje zaradi novca odprilike oko 30 puta vise od mene. Naravno meni uopste nije bitno koliko ona zaradjuje, jer ja kad odvedem djevojku negdje, samo je pitanje dali JA to mogu da platim, a sasvim je svjedno dali je ona milioner ili potpuni kokuzijaner. Meni je problem bio sto sam ja bio u problemu s lovom (vec odavno sam :) ), a znao sam da ako ona plati po nekada racun, da to nece ni malo skoditi njenom bankovnom stanju. Ja ako sam imao nesto love sa sobom, ne rijetko je to meni bilo neophodno narednih dana da NEKAKO predeveram sa tim parama. Dakle desilo mi se nekoliko puta da je ona zahtijeva da ona plati, i stvano me je stid bilo da ona plati ali sam pristao na to. Kasnije kontam zasto da zena ne plati kad to ona sebi sasvim lahko moze da priusti, i kada joj to nece praviti nikakav problem jer ona ima sasvim dovoljno novca.

Sta vi mislite ? Dali je ok da cura po neki racun plati ?

********

IMG326

Moje kraastavice, uzgojene u saksijama ispred kuce :) Bez ikakvih prskanja. Tezina doticne je 380 g. Jes da je malo vise velika, ali je ukusna :)

12.09.2017.

hehe, komsinica :)

Imam komsinicu, dobra je ona osoba, al je malkice otisla na zivcima. Preosjetljiva je, smeta joj sve zivo. Stalno se zali na nesta. Tacno vidim neke znake na njoj da joj nebi bilo lose da posjeti doktora. Helem, imamo mi dobre odnose jer sam ja prilicno popustljiv prema njoj, uvijek saslusam njene jade i belaje, od problema sa mackama, do problema sa sinovom suprugom.

A mom bratu je juce doso ogriejv za zimu, tj. cumur (ugalj). Posto je sve to nekako se moralo nesto prebacivati do njegove kuce, on je to morao ostaviti ispod moje kuce. Mi smo to juce do mraka prebacivali i zavrsili u sami mrak. I kontam optrat cu ja ulicu sutra, jer hem je mrak hem smo umorni.

I jutros, hocu da stavim da se opere moj ves. Ja da upalim ves-masinu kad ona neki cudan zvuk ispusta, kao neko zundanje. Ma znam da to nije normalan zvuk koji daje masina. Dam joj nekoliko minuta, kontam mozda izbacuje preostalu vodu. Pokusam opet, nece. Oooj, hladan me znoj oblio. Sta cu sad ako mi se ves-masina pokvari ? Znam da sam prije koju minutu prao sudje, dakle ima vode. Otvorim ja masinu da vidim sta je, rastavim je i skontam da ne dolazi voda u pretinac za deterdjent. Il je otiso onaj elektricni ventil il se zacepilo crijevo. Haj da probam dali je zacepljenje crijeva za dovbod vode ? Odvrnem crijevo na onom kraju do ves masine, kad nema vode. Odvrnem crijevo na drugom kraju tj. kod cesme i ocistim kad opet nema vode. Otvorim cesmu kad nema vode. Pustim vodu na tus bateriji, a ono valjda ona strana od bojlera kad voda curi. Sta je ovo majko moja ? Negdje vode ima a negdje je nema !! Nije se valjda zacepila cijev ? U kuhinju kad ni tamo nema vode. Odem u kupatilo kad tamo voda ne tece na hladnu stranu, nego je ono sto sam ja otvaro curilo samo na toplu stranu. Jel ovo nestalo vode ? Haj sreca, makar mi se nije masina pokvarila. Kad ja vidim kroz prozor komsinica mi usla u bascu i vidim da je prala s mojim crijevom za vodu ono sto smo mi danas trebali da operemo. I zatovrila je ona to. Al kako je zatvorila vodu, umjesto da zatvori vodu od slaufa s kojim je prala, ona zatavorila ventil za cijelu kucu :) Hahaha, e svasta. Isprepadala me zivog :) I ja otvorim vodu i proradi mi ves masina :) Ja sav sretan :)

*/