Laprdam_sta_stignem

Dobrodošli na moj blog

06.09.2017.

Eno se oni ope posvadjali ...

Veceras u moju mahalu sunce pod nekim neobicnim uglom zalazi, i onda vidim pola naselja kako zuto bljesti obasjana ispred mene, a druga polovina, tj. polovina naselja u kojem sam ja, je u sjeni. Tad je i munara jarko zutom bojom obasjana, a sama dzamija je vec u sjeni. To meni daje osjecaj ko da je oktobar. A kad dodje vrijeme okobra, i oni vedri i prohladni dani, a u vedrom i prelijepom danu sunce jos blago grije, al ti treba i toplija odjeca. Pa pocne ono lisce da pada, pa haman puste postanu ulice, pa se sve nekako smiri i kad onaj vjetar blago hladan zapuse. Sve to me sjeti na dane povratka kuci iz skole. Kroz insana prostruji neki divni osjecaj smirenosti i srece :)

********
Danas, svasta nesta se desilo. Nasao sam izgubljenu paknu bratovog trimera, i to ne nevjerovatnom mjestu :) napravio mu ga. Cak sam mu rijesio visegodisnji problem na trimeru. Zatim sam mu napravio vodokotlic, i odvod, i napravio mu nesto u banji, ne znam kako da objasnim. Odem do druga te i njemu struju napravim. Za rucak napravio rizoto, ko i juce, jer nisam napravio hljeb.

********
Kaze jedan moj drug Englezi su najruzniji ljudi, Srpkinje su najljepse zene, i takodje najljepsi su ljudi iz zemalja Bliskog Istoka. Ne znam, more bit. Iako ja ne volim govoriti o tom kolektivnom NECEMU, al et ponekada i kazem. Ako bih rekao, onda bi rekao da su po meni nekako najljepse zene Svedske, Danske, i ovo gdje su Shvabe. A cini mi se da su Amerikanci najzgodniji muski. Neznam, mozda grijesim.

*/